De voordelen van maatwerk verpakkingen

De voordelen van maatwerk verpakkingen

13 december 2021 Uit Door Admin

Producten dien je veilig, effectief en met beleid te verpakken. Zo zorg je er namelijk voor dat producten op z’n plek blijven tijdens het vervoeren. Dit is met name van belang bij producten die een groter risico lopen om te beschadigen. Om er zeker van te zijn dat jouw producten goed verpakt zijn, is het handig om maatwerk verpakkingen te realiseren. 

Bode Industriële Verpakkingen biedt zo diverse verpakkingen die ieder op maat gemaakt kunnen worden. Zo is er voor ieder wat wils en kan er geheel worden gefocust op welke afmetingen geschikt zijn voor jouw producten. Wil jij weten waarom het slim is om verpakkingen specifiek op maat te laten maken? Aarzel dan niet om verder te lezen!

  • Ieder product is anders

Een van de redenen om te kiezen voor een maatwerkverpakking is, omdat ieder product anders is. Dit betekent dus ook dat je rekening moet houden met verschillende formaten. Als een product een klein formaat heeft en je zet deze in een veel te grote doos is dit natuurlijk niet handig. Je houdt dan overbodige ruimte over en dit kan het product beschadigen. Het is daarom belangrijk om een passende verpakking te gebruiken, zodat overtollig ruimte niet te veel opgevuld hoeft te worden.

  • Het is beter voor het milieu

Ook niet geheel onbelangrijk is dat een geschikte verpakking goed is voor het milieu. Door producten op maat te verpakken kan dit namelijk zorgen voor minder vrachtwagens op de weg. Dit heeft als gevolg dat er minder CO2 wordt uitgestoten. Vrachtwagenchauffeurs hoeven daarbij geen veel te grote dozen te vervoeren met meer opvulling dan product.

Een bovenmatige lading aan opvulmateriaal is dus ook niet meer nodig. En dit is ook goed voor het milieu, want minder opvulling betekent ook minder afvalbelasting.

  • Het bespaart volume

Wat tenslotte uitermate gunstig is aan verpakkingen op maat, is de volumebesparing die het teweegbrengt. Het aantal pakketten blijft namelijk hetzelfde, maar de volume die het inneemt is kleiner. Dit betekent minder opslag in magazijnen, maar ook minder opslag in de vrachtwagens. Dit is gunstig, want dit zorgt voor minder kosten voor hetzelfde aantal pakketten.