Zo kun je een lening oversluiten

Zo kun je een lening oversluiten

13 juli 2021 Uit Door Admin

Wil je een lening oversluiten of wist je nog niet dat deze mogelijkheid bestond? Dan is het goed om jezelf hier verder in te verdiepen. Het oversluiten van leningen kan namelijk voor veel voordelen gaan zorgen. Het overzicht dat je hiermee creëert, zorgt namelijk voor geen grotere financiële problemen doordat je een afbetaling niet op tijd betaald hebt. Er zijn veel verschillende kredietmaatschappijen waarbij een oversluiting tot de mogelijkheden behoort. Een daarvan is De Nederlandse Kredietmaatschappij. Maar hoe kun je de oversluiting precies regelen en waar moet je op gaan letten bij de aanvraag?

Een lening oversluiten voor meer overzicht 

Een lening oversluiten kan ervoor zorgen dat je meer overzicht krijgt over de schulden die je bezit. Iedere lening die bij een afzonderlijke verstrekker loopt, moet immers ook apart afbetaald worden. Hierdoor zie je al snel een betaling over het hoofd, wat jou weer extra kosten op gaat leveren. Met de oversluiting zorg je ervoor dat alles bij een aanbieder terecht komt, waardoor je ook maar een betaling hoeft te doen iedere maand. Je kunt hierdoor direct zien waar jouw geld naartoe gaat en zorgt ervoor dat de financiële problemen zich niet op blijven stapelen in de toekomst. 

Lagere maandelijkse kosten krijgen 

Een lening oversluiten is echter niet alleen goed voor meer overzicht, maar kan er ook voor zorgen dat je bij het totaalbedrag lagere kosten hebt. Je kunt de oversluiting namelijk ook gaan doen om een lagere rente te pakken te krijgen. Hierdoor zal jouw maandbedrag aanzienlijk lager gaan worden. Voor iedere lening die je hebt lopen betaal je immers een vergoeding, waardoor je meerdere rentes krijgt. Alles onder een aanbieder zorgt voor een eenmalige rente per maand. Hiermee ben je aan het einde van jouw afbetaling altijd goedkoper uit dan wat je eerst was. 

De lening aan gaan vragen 

Een lening oversluiten is heel eenvoudig. Hiervoor vraag je namelijk een nieuwe lening aan bij een kredietmaatschappij. Een aanbieder vraagt altijd wat het doel van de lening is. In plaats van aan te geven dat het voor een grote aankoop, verbouwing of meer financiële ruimte is, geef je hier aan dat je de bestaande leningen over wilt sluiten. Het is dan wel van belang dat je het bedrag aanvraagt dat overeenkomt met het openstaande bedrag bij andere kredietmaatschappijen en aanbieders. Zo is de kans groter dat de aanvraag goedgekeurd wordt en de oversluiting geregeld is. 

De documenten snel doorsturen 

Je doorloopt dus dezelfde stappen tijdens de aanvraag als wanneer je een nieuwe lening aanvraagt. Een lening oversluiten zal daarom ook dezelfde documenten als bewijsstukken geven. Zorg er daarom voor dat je alle documenten alvast bij de hand hebt, zodat je jouw aanvraag iets kunt gaan versnellen. Hoe sneller alle documenten aangeleverd zijn, hoe sneller je de beslissing van de kredietmaatschappij in handen krijgt. Het kan daarom alleen maar voordelen op gaan leveren en je hebt het geld binnen een korte tijd beschikbaar. Door op tijd te beginnen met geld lenen kun je dus grote kosten besparen.