Wat is online reputatie management?

Wat is online reputatie management?

1 april 2021 Uit Door Admin

Uw reputatie en de reputatie van uw bedrijf zijn het resultaat van de geschiedenis; van uw geschiedenis of die van uw bedrijf.  Iedereen weet dat een reputatie heel snel kan verdwijnen of veranderen. Een klein foutje op het verkeerde moment kan ervoor zorgen dat u uw goede naam voor altijd kwijt bent.

Dat was vroeger al zo. Als het winkeltje op de hoek een keer zure melk had verkocht kwam er wekenlang niemand meer. In onze moderne maatschappij, die voor een groot deel bestaat op het internet, zijn de invloeden van reputaties alleen maar nog intenser geworden. Wat vandaag nog een hype of viraal is, kan morgen al verdwenen zijn.

On line reputaties

Daarom is het nodig uw reputatie ook online goed in de gaten te houden. Ook moet u er tegenwoordig voortdurend aan bouwen en er onderhoud aan plegen. Dat kan veel werk zijn, vooral wanneer u druk bent met het produceren en verkopen van uw product.

Op een hoge plaats komen bij zoekopdrachten, artikeltjes op pagina’s van uw website gericht op het aantrekken van cliënten plaatsen en een directe aanwezigheid op de sociale websites zijn onderdelen van uw on line reputatie.

Het opbouwen van een online reputatie

Uw digitale aanwezigheid moet positief zijn. Of de mensen u leren kennen op een sociale site, op een website voor uw beroepsgroep of via uw reacties op online nieuwsberichten, dat alles moet uw persoonlijkheid, en uw product, op een positieve manier weergeven. Een groot nadeel van het internet is, net als een olifant, vergeet ze nooit iets.

Dus moet u zich voortdurend bewust zijn van wat u doet op het internet en hoe uw acties opgenomen worden door de mensen om u heen en door uw cliënten. Uw online reputatie heeft management nodig, u zou er voortdurend mee bezig moeten zijn.

On line reputatie management

Er zijn natuurlijk dienstverlenende bedrijven die zich uitsluitend bezig houden met online reputatie management. Wanneer uw bedrijf groeit, komt er zeker een moment dat u het niet meer zelf kunt bijhouden. Dan is het tijd een van die bedrijven op te zoeken die in online repuatie management gespecialiseerd zijn.