Hoe kies je het juiste logo en huisstijl ontwerp?

Hoe kies je het juiste logo en huisstijl ontwerp?

25 januari 2022 Uit Door Admin

Je hebt diverse logo’s en huisstijlen laten ontwerpen, maar je ziet door de bomen het bos niet meer welke keuze wel eens de juiste zou kunnen zijn. Zelf ben je erg onhandig met ontwerpen en alles wat erbij komt kijken, daarom heb je de klus al uitbesteed. Maar hoe maak je uiteindelijk een keuze om het juiste logo en huisstijl ontwerp te kiezen? Je leest het in onderstaande blog.
Tip: zoek jij een goedkoop én doeltreffend logo ontwerp? Kijk dan eens bij 15eurologos.nl. Via deze webshop kun je voordelig een professioneel logo en/of huisstijl ontwerp laten maken.

Kleurgebruik bij logo design

Kleuren zijn erg belangrijk en kunnen mensen triggeren om aandacht te blijven kijken. Zitten er kleuren verwerkt in jouw logo en dus ook in de huisstijl? En zo ja, welke kleuren zitten erin verwerkt? Heeft de kleur van het logo nog iets te maken met kernwaarden binnen je bedrijf zoals duurzaam ondernemen? Bedenk daarom voordat je begint met ontwerpen goed welke kleuren in het logo verwerkt moeten worden.

Houd het simpel

Ook is het handig als het ontwerp niet te ingewikkeld en klein is opgebouwd. Klanten of prospects moeten in een oogopslag kunnen zien wat je bedrijf doet en kan en wat voor boodschap je eventueel uit wilt dragen. Maak het dan ook niet te moeilijk. Eenvoud is de maatstaf.

Goede eerst indruk

Is het logo ook zonder bedrijfsgegevens duidelijk en geeft het dan nog steeds voldoende aan waar jouw bedrijf voor staat? Of is het logo dan compleet nutteloos ten opzichte van de concurrentie? Voor een goede eerste indruk is het van belang dat je logo de juiste boodschap uitstraalt en dat potentiële klanten direct weten wat jouw bedrijf ze te bieden hebt.

Zorg ervoor dat je opvalt

Is er iets binnen jouw logo wat ervoor zorgt dat je opvalt ten opzichte van de concurrentie binnen jouw bedrijf? Of kan het zo zijn dat jullie allemaal in hetzelfde vakblad adverteren en je logo daardoor geheel wegvalt naast de concurrentie? Ook dit is een belangrijk punt om rekening mee te houden bij het ontwerp van je logo of huisstijl.

Logo en huisstijl laten ontwerpen

Wil jij een nieuw logo voor je bedrijf laten ontwerpen? Dan is alleen een logo ontwerp vaak onvoldoende. Een goede huisstijl is essentieel om een goede indruk te maken en jouw bedrijf een professionele uitstraling te geven. Voor goedkoop huisstijl ontwerp kun je terecht bij verschillende online aanbieders. Het is van belang om altijd te vragen naar een portfolio. Zo kun je in één oogopslag zien welke kwaliteit de desbetreffende partij levert.