Een baan als logistiek medewerker: wat kun je verwachten?

Een baan als logistiek medewerker: wat kun je verwachten?

22 december 2021 0 Door Admin

Heb jij net je opleiding logistiek afgerond op het HBO of MBO en ben jij nu toe aan een baan? Dan is het handig om te kijken wat jij kunt verwachten als logistiek medewerker. Als logistiek medewerker ben je vooral bezig met het inplannen van aankomende opdrachten. Dit houdt in dat je transportdossiers en vrachtdocumenten moet opmaken. Ook dien je te denken aan het inplannen van het transport en het verzorgen van contacten. 

Een baan als logistiek medewerker is dus niet makkelijk, maar zeker erg leuk! Natuurlijk is het zo dat je bij ieder bedrijf net een andere functie aangeboden krijgt. Wil jij een uitstekende functie krijgen of kunnen bereiken binnen het bedrijf? Dan is het vooral handig om verder te lezen!

Het vinden van een openstaande vacature

Als je wilt beginnen met solliciteren als logistiek medewerker, dan is het handig om te kijken voor bedrijven bij jou in de buurt. Via een vacaturesite kun je de maximale afstand straal invullen. Dit betekent dat je zelf kan bepalen hoelang jij naar je werk reist. Lukt het nou niet om binnen een bepaalde afstand een openstaande vacature te vinden? Dan is het handig dat je de afstand vergroot. Logistiek medewerker vacatures zijn vooral te vinden in steden met veel industrieterreinen. Hier heb je namelijk veel verschillende transportbedrijven waar jij zeker terecht kunt!

Sites waar je mogelijk een kans hebt op een baan

Op het internet kun je talloze websites vinden waar jij terecht kunt als je op zoek bent naar een baan. Als je als logistiek medewerker wilt werken, kan het voorkomen dat je op een normale vacaturewebsite niet de mogelijkheid hebt om de juiste functie te vinden. Als dit het geval is, is het verstandig om te kijken voor een andere website. Zoek een website die te maken heeft met het beroep of de functie. Zo kun je ook zeker terecht bij technicus.nl. Bij technicus kun je terecht voor alle functies binnen de techniek. Hierbij hoort dan ook zeker logistiek medewerker. Via deze website heb je zeker de mogelijkheid om een uitstekende baan te vinden. 

Wat te doen met de juiste openstaande vacature?

Als je een uitstekende openstaande vacature hebt gevonden die past bij jouw wensen, is het vooral belangrijk om niet langer meer te wachten. Zorg er namelijk voor dat je gaat solliciteren zodat iemand anders jou niet voor is. Bij het solliciteren voor een baan, is het erg belangrijk om een net CV op te maken. Via het internet kun je een CV laten maken, maar je hebt ook de mogelijkheid om zelf een CV te maken. Het meesturen van een cv zal ervoor zorgen dat het bedrijf meer over jou te weten komt. Op je cv kun je bijvoorbeeld je behaalde diploma’s vermelden. Na het maken van een professioneel cv, zul je een motivatiebrief kunnen schrijven. Let er wel op! Dit is niet altijd verplicht. Wel kun je al gauw een plus punt scoren bij het bedrijf met een motivatiebrief! Daarom is het zeker een aanrader om een motivatiebrief te schrijven.