Audi tuning: Haal meer uit jouw voertuig 

Audi tuning: Haal meer uit jouw voertuig 

19 oktober 2021 0 Door Admin

Heb jij al eens gehoord over Audi tuning? Het is een manier om meer uit jouw auto te halen, zonder dat er grote veranderingen worden aangebracht. Door de werkzaamheden uit te laten voeren, zorg je ervoor dat je van een groot aantal voordelen kunt genieten. Voordat je deze tuning uit laat voeren, moet je gaan kijken naar een van de bedrijven die dit kan uitvoeren. Een van de bedrijven die je daarbij niet over het hoofd mag zien is EQ Performance. Maar wat houden de werkzaamheden precies in en waarom zou je deze uit laten voeren? 

Audi tuning voor een beter vermogen 

Audi tuning is een speciale manier van tunen waarvoor geen nieuwe onderdelen op de auto hoeven worden gezet. Het gaat hierbij namelijk om de unit waarop de gegevens van de motor staan. Binnen deze unit zijn de standaardgegevens te vinden, die ervoor zorgen dat de auto voorzien is van een bepaald vermogen. Echter is hier altijd een marge in aangebracht. Deze marge moet de veiligheid van het voertuig waarborgen. Er is echter nog ruimte voor verbetering, waardoor jouw auto nog beter zijn werk zal gaan doen. Door de gegevens te vervangen haal je dus meer uit je auto. 

Sneller optrekken en een lager brandstofverbruik 

Als Audi tuning uitgevoerd wordt, heb je te maken met een aantal voordelen. De eerste hiervan is dat je een hoger vermogen krijgt bij de auto. Daarbij zal het ook effect gaan hebben op het optrekken en gas geven tijdens het rijden. Je merkt dat je sneller op de juiste snelheid bent, zonder dat je een hoog toerental krijgt. Dit zorgt er ook weer voor dat er minder brandstofverbruik is. Op de lange termijn ga je daarom kosten besparen tijdens het tanken en dat met slechts enkele veranderingen. 

Profiteren van een kostenbesparing 

Bij de Audi tuning moet je rekenen op een kleine investering. Dit zijn de kosten voor de werkzaamheden en het uurtarief van de garage. Je kunt dan in eerste instantie denken dat dit veel geld is, maar het verdient zich op de lange termijn wel terug. Het brandstofverbruik gaat naar beneden en je hoeft dus minder vaak te tanken bij de langere afstanden. Door een afspraak te maken kun je er dus voor zorgen dat je altijd een investering hebt waar je van gaat profiteren en waarmee je weer plezier hebt van de auto. 

Aan de slag 

Het is belangrijk dat je goed gaat bekijken of Audi tuning bij je gaat passen. Je kunt daarom ook eerst in gesprek gaan met een professional om ervoor te zorgen dat jouw vragen beantwoord worden. Je kunt dan ook advies krijgen over de resultaten. Niet iedere auto zal namelijk hetzelfde resultaat krijgen en hier krijg je op voorhand al een schatting van. Zo weet je precies wat er allemaal kan en zal er geen teleurstelling komen. Ga daarom goed voorbereid aan de slag en zorg ervoor dat je een afspraak maakt bij EQ Performance om de werkzaamheden uit te laten voeren.