Zo verstuur jij kleine producten op een duurzame manier!

Zo verstuur jij kleine producten op een duurzame manier!

1 juni 2023 Uit Door Admin

Je hebt het vast weleens voorbij zien komen. Een klein product dat verpakt is in een veel te grote doos. Dit is zonde van de ruimte die het in beslag neemt. Maar hoe verstuur je dan wel kleine producten op een duurzame manier? In deze blog vertellen we je daar meer over!

Brievenbuspakketjes

Kleine producten kunnen gemakkelijk in brievenbusdoosjes verstuurd worden. Deze doosjes zijn verkrijgbaar in meerdere formaten zodat je product perfect in het doosje past! Is het product breekbaar? Dan kun je het extra beschermen met papiersnippers. Deze zorgen ervoor dat het product niet schuift in de doos en netjes op zijn plek blijft liggen.

Bubbeltjes enveloppen

Bubbeltjes enveloppen zijn ideaal voor het versturen van kleine, platte en kwetsbare producten. Deze enveloppen zijn namelijk van binnen geplakt met een laag bubbeltjesplastic Deze laag zorgt ervoor dat de inhoud beschermd wordt tegen stoten en schokken tijdens transport. De enveloppen hebben vaak ook een plakstrip waar je de envelop goed mee kan sluiten. Je kunt deze enveloppen ook gemakkelijk bestellen bij Rotimshop. Zij hebben een mooi assortiment met verschillende groottes, bubbeltjes enveloppen.

Kies voor een duurzame verpakkingsmaterialen

Een duurzame verzending begint bij het kiezen van een duurzame verzendverpakking. Zo kun je kiezen voor milieuvriendelijke enveloppen, gemaakt van bijvoorbeeld gerecycled papier of FSC-gecertificeerd papier. Daarnaast zijn er ook altijd biologisch afbreekbare materialen. Denk bijvoorbeeld aan biologisch afbreekbare noppenfolie of luchtkussenzakjes gemaakt van bioplastic.

Verzend in bulk

Wil je meerdere, kleine producten tegelijk verzenden? Dan kun je ervoor kiezen om deze in bulk te versturen. Je bespaart hier niet alleen verzendkosten mee, maar ook de hoeveelheid verpakkingsmateriaal dat je gebruikt! Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meerdere producten samen in een milieuvriendelijke envelop te versturen.

Met deze tips kun jij voortaan je kleine producten op een duurzame manier verzenden. Zo laat je ook direct zien aan klanten dat duurzaamheid belangrijk is voor jouw bedrijf!